ORNITORRINC

Especialment l’ornitorrinc m’encanta, per això avui us deixo amb l’informació sobre aquest maravellós mamífer.

CARACTERÍSTIQUES

– L’ornitorinc és l’únic mamífer del món que pon ous.

– És un mamífer semi aquàtic.

DESCRIPCIÓ

– L’ornitorinc és verinós, amb bec d’ànec, cua de castor i potes de llúdria.

– És un dels pocs mamífers verinosos; els mascles tenen una pua a les potes posteriors que allibera un verí capaç de produir un dolor intens als humans.

– Té una cua ampla i plana que juntament amb al seu cos estan recoberts per un pelatge marró espès que atrapa una capa d’aire aïllant que manté l’animal en calor.

– Té peus palmejats i un gran musell corretjós; són trets més semblants als d’un ànec que als de qualsevol mamífer conegut. Les membranes són més significatives a les potes anteriors i són plegades cap enrere quan l’animal camina per terra.

– El pes varia considerablement, entre 700 i 2.400 grams i els mascles són més grans que les femelles: els mascles mesuren una mitjana de 50 cm mentre que les femelles en mesuren uns 43.

ALIMENTACIÓ

– Els ornitorincs s’alimenten d’insectes aquàtics i les seves larves, crustacis i mol·luscs aquàtics, cucs de terra o cucs aquàtics, petits peixos i fins i tot alguns recursos vegetals. Recullen l’aliment i ho emmagatzemen en els sacs maxil·lars juntament amb pedres de mida petita que els ajuden a triturar. Quan els sacs estan plens, o quan capturen una presa més gran, ascendeixen a la superfície per ingerir les captures. Per aconseguir l’aliment poden aprofitar el musell en forma de bec, furgant a la sorra ajudats amb les extremitats anteriors.

REPRODUCCIÓ

-L’espècie només té un període d’aparellament; la copulació es produeix entre juny i octubre, amb una certa variació local al llarg de la seva distribució.

HÀBITAT

-Viu en petits rierols i rius dins el seu extens àmbit de distribució.

-Aquests mamífers arcaics viuen exclusivament a la regió austral del globus delimitada per Nova Guinea, Austràlia i Tasmània.

Imatge treta de: http://www.glogster.com/judithpascual/l-ornitorrinc/g-6mp74lpeshpa0adic5t2ea0?old_view=True

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s