TAURÓ TINTORERA

Avui faig referència a aquest animal perquè s’han vist uns exemplars a la costa de Catalunya i a causa d’això han hagut de prohibir el pas en algunes platges de la zona. Ara ja estan obertes perquè, sembla que els exemplars s’han dirigit cap a una altra zona.

DESCRIPCIÓ

– Presenta un cos molt allargat i fusiforme, això li facilitat el seu desplaçament i el fa ser més veloç.

– Té un musell (la part baixa de la cara, la boca i les galtes) estret i cònic.

– A la meitat del cos hi te la primera aleta dorsal. La segona dorsal i l’anal són més petites. Pel que fa a les aletes pectorals són estretes i llargues.

– Té cinc branquies, situades sobre els pectorals.

– És d’un color blau brillant, amb la panxa blanca i les puntes de les aletes més fosques.

– Pot arribar als 383 cm de llargada total.

– El mascle madura entre els 182 i 281 cm. La femella entre els 173 i 221 cm.

– Té un pes mitjà de 80 kg, tot i que s’han registrat femelles d’uns 4 m de llargada i un pes de fins 220 kg.

HÀBITAT

– És un tauró pelàgic (Relatiu o pertanyent al medi que comprèn totes les aigües marines), se’n poden trobar tant a superfícies de mar obert, com a zones costaneres. 

– Són migradors molt actius.

REPRODUCCIÓ

– Són vivípars.

– Maduren sexualment entre els 5 i 6 anys  les femelles i els 4 i 5  els mascles.

– Gràcies unes aletes pèlviques anomenades pterigòpodes el mascle fertilitza la femella.

– La femella poseeix dos úters on  es desenvolupen entre 4 i 135 cries.

– Té lloc afinals de primavera o a principis d’estiu depén de la seva situació.

– La femella és capaç de retenir l’esperma del mascle d’un any per l’altre.

– Les cries acabades de néixer mesuren uns 40 cm de longitud.

– Les femelles perden la gana abans de gestar per evitar que s’alimenti dels seus propis fills.

– La gestació dura entre 9 i 12 mesos.

– Són completament independents en néixer i ràpidament busquen refugi dels depredadors, entre ells els seus propis pares.

– En néixer posseeixen encara el seu sac vitelí (on es troben els seus òrgans interns) i que és reabsorbit cap al cos poc temps després.

– Pùl·lula entre els 7° i 16 °C, tot i que tolera els 21 °C o més.

ALIMENTACIÓ

– Es solen alimentar de petites preses.

– Mengen peixos pelàgics i cefalòpodes (sobretot calamars) i alguns crustacis.

– No menysprea ni la carronya ni les deixalles.

– Només és agressiu amb els humans si es sent amenaçat.

– Cacen en parella o en grups petits.

– Poden recorre grans distàncies buscant aliment, fins a 5.500 km.

prionaceglauca

Imatge treta de: http://tiburones205.blogspot.com.es/2012/06/tauro-blautintorera.html

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s