KIWI

Quan vaig sentir a parlar sobre aquest animal em va semblar interessant, ja que aparenta ser un ocell normal i corrent però té característiques que el fan resaltar sobre les altres  aus no voladores. Per això avui us parlo sobre aquest petit ocell no volador però no menys important que els voladors.

ALIMENTACIÓ

-Amb el seu característic nas cerquen l’aliment, introduint-lo al terra per detectar qualsevol insecte o petits invertebrats.

-També s’alimenten de fruita, petites llagostes, amfibis, i angules.

HÀBITAT

-Es solen trobar Kiwis a les zones subtropicals.

-Boscos temperats de vegetació densa.

-També en zones de matolls, zones repoblades amb arbres, plantacions de pins i pastures.

CURIOSITATS

-De vegades neden.

-Estan en perill d’extinció.

-No volen.

-Nocturn i tímid.

-I finalment es caracteritzen per tenir les seves fosses nasals a la punta del seu bec.

REPRODUCCIÓ

-Les parelles de kiwis són monògames i són la  mateixa tota la vida.

-El mascle kiwi és qui s’encarrega de covar els ous, i això dura al

voltant de deu setmanes en nius subterranis semblants a caus.

-Les cries són nidífugues i per tant els pares no els tenen gairebé que

alimentar.

-Els seus ous són els més grans en relació a les proporcions de l’animal adult, el record està en un ou de mig quilo.

-La femella pon dos ous de dues a tres vegades l’any.

-Els nius es troben als seus territoris, sovint en coves o caus que els pares protegeixen fortament. No es aconsellable acostar-s’hi quan els pares protegeixen el seu niu ja que poden ser agressius, és un consell.

DESCRIPCIÓ

-Té unes ales molt petites que estan cobertes pel seu plomatge, per tant no es veuen.

– Té molt desenvolupat sentit de l’olfacte.

-Les femelles mesuren aproximadament 40 cm i pesen prop de 2,8 kg.

-Els mascles pesen prop de 2,2 kg.

-Tenen una vida mitjana de 10 a 15 anys.

-Tenen un plomatge que els ajuda a camuflar-se entre la vegetació, sol ser vermell o marró.

-Tenen uns bigotis al voltant del bec, això els permet tenir un sentit de l’olfacte més desenvolupat que la resta dels ocells.

-Les seves plomes no arriben a ser veritables plomes, si no que son com uns pèls.

Imatge treta de: http://sandocanenbicicleta.blogspot.com.es/2010/07/coordenadas-del-fin-del-mundo.html

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s