EL FONG «CHYTRID»

És una catàstrofe aquest fong està posant la vida i l’existència en perill de totes les granotes del món, segurament algunes ja s’han extingit, tot i que no ho sabem segur. Més de 300 espècies estan en perill d’extinció. Aquest fong es va descobrir als 90 i fins ara els científics han estat investigant per saber com     evitar-l’ho.

Un dels majors dubtes que tenim és com aquest fong pot sobreviure en un estany sense granotes, o sigui, quan les granotes es veuen afectades per aquest fong es moren, després el fong ja no té cap hoste per poder alimentar-se i per poder viure i quan tornen a habitar les granotes aquell estany es tornen a infectar sense cap raó.

L’única raó que els científics troben és que aquest fong pugui contaminar a altres animals i que aquests tinguin més resistència i puguin sobreviure una mica més i així poder mantenir el fong a l’estany. Un estudi ha concretat que un dels millors candidats a poder mantenir aquest fong és el cranc de riu, perquè el seu cos porta molta queratina i una proteïna que ataca el fong. També pensen que pot ser el cranc de riu perquè sempre van d’estany a estany i això explica la seva propagació, també venen crancs per tenir-los en aquaris.

Tot i això no podem dir amb seguretat que són aquests crancs els responsables d’aquesta propagació i del manteniment del fong als estanys, ja que el cranc de  riu no es troba per tot el món, i hi ha hagut llocs, on el cranc de riu no habita i  s’han trobat granotes afectades.

Els científics han de seguir buscant potents hostes que puguin mantenir aquest fong i propagar-lo.

Un pensamiento en “EL FONG «CHYTRID»

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s