TORTUGA ALIGATOR («TORTUGA CAIMAN»)

Avui us parlo sobre aquest magnífic rèptil, la tortuga Aligator, també coneguda com tortuga «Caiman», perquè per mi té un dels millors sistemes de caça per poder-se alimentar i sobreviure.

CURIOSITATS

-Aquesta tortuga també rep el nom de tortuga “caiman” ja que té tres fileres dorsals a la seva closca, com els caimans. És una de les tortugues més grans del món.

DESCRIPCIÓ

-Té una coloració gris, marró, negre, o verd oliva, sovint coberts d’algues. Tenen patrons de color groc al voltant dels ulls, per trencar l’esquema visual i mantenir la tortuga camuflada.

-El seu pes en exemplars adults de mitjana arriba als 80 kg i una longitud de 65 cm. No obstant això, s’han citat casos de tortugues aligator de 80 centímetres i 110 quilos de massa corporal.

-Dins del musell, aquesta tortuga té a la punta de la llengua un apèndix vermiforme (que imita la forma d’un cuc), amb la finalitat d’atraure peixos.

-Per caçar es manté immòbil al fons de l’aigua amb el morro obert, movent la llengua per atraure peixos. Quan un d’aquests s’acosta, tanca el musell amb gran velocitat i força.

ALIMENTACIÓ

-Quan comença a caçar es carnívor però a mesura que es va fent gran es converteix en omnívor.

-S’alimenta de: peixos, podent consumir amfibis, serps, crustacis i carronya. En captivitat pot consumir gairebé qualsevol tipus de carn, incloent rosegadors, boví, pollastre i porc.

REPRODUCCIÓ

-Maduren sexualment entre els onze i els tretze anys.

-Aquesta espècie diposita els seus ous un sol cop a l’any, de 10-50 ous, amb una mitjana de vint en cada posada.

-Els nius estan construïts en sorra sola o barrejada amb torba i fullaraca.

-Els nius es solen trobar a vora de l’aigua o bastant allunyats segons la femella que els pongui, sempre decidiran el que elles creuen que es millor.

-Els ous són gairebé esfèrics.

-Es requereixen al voltant de 100-140 dies d’incubació.

HÀBITAT

-Habita en el riu Mississipí i els seus afluents en tot el sud-est dels Estats Units. També es troba en el riu Missouri, tan al nord com a la presa de Yankton, a Dakota del Sud.

Imatge treta de: http://www.tartarugas.avph.com.br/tartarugaaligator.htm

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s